Vart tog veckan vägen?

Fredag igen. Skönt med ledighet.

Shopping innan jobbet och idag var jag alldeles själv där i butiken och det var inte mycket som skulle handlas. Märks att det är småätare just nu och lite färre personal.

Packa in varor och fram med kalljästa degen. Gjorde en chansning igår med degen och hade i lite apelsinzest och juice. Sen blev det surdeg, morot och mandel. Det blev gott och apelsinsmaken kändes väldigt lite. Hade fått ett meddelande på tavlan i köket idag, förmodligen av någon ur nattpersonalen. Blev så glad och stod och smålog lite för mig själv.

Eftersom pannbiffarna till lunchen var förberedda så började jag med dillköttet till lördagslunchen. Det tar ju tid att laga men å andra sidan så sköter det sig ju mycket själv.

Hade köpt avokado som var dags att använda så den åkte i salladen med champinjoner och rödlök. Sen vinegrätt som fördelas runt och sen vid lunch blandades övriga grönsaker i. Pannbiff med lök till lunch. Jag brukar alltid ha lite socker när jag steker löken för att få fin färg och lite krisp, men det blev lite för mycket idag. Fast ändå ok.

Ikväll får de äta upp de sista färdigköpta pajskalen. Blev grekisk paj med feta, squash, oliver, tomat och äggstanning.

Annars i helgen blir det dillköttet då, vårrullar med ris till, kycklinggratäng med vitlöks- och balsamvinägersås och till slut minestronesoppa.

Och JA det finns stekta ägg till frukostmackan, men om det räcker hela helgen vet jag inte. ☺️ ( Vi har en boende som blev utan stekta ägg imorse och det höll på att leda till Karlstadsflytt och så kan vi ju inte ha det. Jag och vaktmästaren som har hand om bankskjuts och wifit brukar dela på sämstapersonalplatsen enligt honom. Fast egentligen är vi älskade, när anfallet går över.❤️)

En reaktion till “Vart tog veckan vägen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s